Activiteiten
 

Nieuws

24-04-2015

Koninklijke onderscheiding voor André Arts‏Koninklijke onderscheiding

OVERASSELT | Vanmorgen heeft André Arts uit handen van burgemeester Paul Mengde een koninklijke onderscheiding ontvangen. André ontvangt deze koninklijke onderscheiding op initiatief van het bestuur van CV de Strandjutters. Het vele vrijwilligerswerk wat hij binnen het Strandjuttersrijk al vele jaren verzet als ook zijn jarenlange inzet binnen EHBO vereniging Maria Gorreti en als verzorger binnen de Overasseltse boys maakt dat hij deze onderscheiding meer dan verdient!

Overasseltse Boys feliciteren André en zijn gezin met het ontvangen van deze onderscheiding en willen hem gelijktijdig bedanken voor zijn tomeloze inzet.

(Bron www.overasseltseboys.nl)

  

27-03-2015

De EHO-vereniging Maria Goretti heeft een donatie uit het Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen ontvangen. Hieronder kunt u de toekenning lezen. We zijn er erg blij mee. Meer informatie over het coöperatiefonds is te vinden op de volgende pagina

U heeft namens EHBO-vereniging Maria Goretti een verzoek ingediend voor een donatie uit het Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen. Hiervoor willen wij u hartelijk danken.

De ledenraad, bestaande uit 45 leden van de bank, heeft de taak op zich genomen om een selectie te maken uit 114 ingediende projecten. Hierbij zijn de criteria van het Coöperatiefonds nauwlettend in acht genomen en is zeer zorgvuldig gekeken naar de maatschappelijke impact van het ingediende project.

Donatie
Tot mijn genoegen kan ik u meedelen dat wij het bedrag aan u toekennen voor uw project. „ Ons project is kleding aan te schaffen voor de hulpverleners die op evenementen staan voor de EHBO, dan zijn zij duidelijk herkenbaar.” 

 

01-05-2014

De vierdaagse komt er weer aan. Ook de EHBO vereniging is weer paraat. Kijk maar eens op de vierdaagse pagina.

 

31-12-2013

De website is bijgewerkt met in het besloten gedeelte het nieuwe lesrooster 2014 en het rooster voor het oud papier.

 

2-11-2013

De eerst volgende cursus reanimatie en AED start op 4 december om 19.30 en duurt tot 22.30. Voor meer interesse zie basiscursus reanimatie met AED.

3-7-2013

In de afgelopen maanden is door cursisten van de basiscursus hard geoefend om zich de eerste hulp bij ongevallen eigen te maken. Het gaat om de gebruikelijke onderdelen van eerste hulp bij onder andere verstikkingen, verdrinkingen, brandwonden en verbandleer.

Verder hebben de cursisten geleerd een AED (automatische externe defribilator) te bedienen en de zogeheten BLS (basic life support). Hierdoor is men in staat op juiste wijze te reanimeren, te beademen en een slachtoffer in de stabiele zijligging te leggen. Op 25 en 27 juni jl. hebben er examens Eerste Hulp in het Verenigingsgebouw te Overasselt plaatsgevonden. Er zijn 13 examenkandidaten geslaagd. Het bestuur van de EHBO-vereniging Maria Goretti feliciteert de geslaagden van harte met het behaalde diploma. Bent u ook geinteresseerd in het volgen van een cursus, neemt u dan contact op met het bestuur of kijkt u op de volgende pagina.

7-3-2013

EHBO vereniging biedt basiscursus reanimeren met AED bediening. Een cursusavond voor € 35,-. Voor meer info klik op de onderstaande link.

basiscursus reanimeren met AED

 16-02-2013

De EHBO vereniging heeft van de Rabobank een subsidie gekregen uit het coörperatiefonds. Van deze meer dan welkome subisidie zijn o.a. nieuwe oefenmaterialen aangeschaft. De vereniging is nu in het bezit van een baby en junior reanimatiepop. Zie onderstaand foto impressie van de materialen.

Reanimatiepoppen